Skip to content

De behandeling

Effectieve behandeling voor pijn en ongemak

Aanmelding

Voordat u bij ons komt voor een intake, zullen wij u een vragenlijst toesturen om in te vullen. Dit opdat wij alle informatie hebben betreffende uw lichamelijke voorgeschiedenis.

Eerste consult

In de eerste afspraak zal er een vraaggesprek plaatsvinden (anamnese), waarna er lichamelijk onderzoek gedaan wordt. Als wij u kunnen helpen, zullen wij vertellen op welke manier wij dat kunnen in samenwerking met uzelf.

Behandeling

Een osteopaat werkt in een drietal systemen:

  • Pariëtaal systeem (botten, spieren, gewrichten, zenuwen, bloedvaten en bindweefsel)
  • Visceraal systeem (organen en met name hun bindweefselvliezen)
  • Craniaal systeem (schedel, heiligbeen, hersenen, ruggenmerg en omliggende bindweefselvliezen)

Een osteopaat richt zich op de beweeglijkheid van het lichaam: alles wat in het lichaam beweegt, van spieren tot bloedvaten, van ingewanden tot botten. Een goede beweeglijkheid is nodig om goed en zonder klachten te kunnen functioneren.

Verminderde beweeglijkheid kan ook zijn inwerking hebben op het immuunsysteem, en concentratieklachten en buikklachten veroorzaken. Bewegingsbeperkingen in het lichaam kunnen bijvoorbeeld ontstaan door littekens, verklevingen na doorgemaakte ontstekingen en door stress.

De verschillende delen van het lichaam zijn onderling verbonden door middel van ons zenuwstelsel en het bindweefsel. Het is dan ook mogelijk, dat de klachten die u ervaart een oorzaak elders in het lichaam hebben.

Een behandeling zal zich dan ook richten op de bewegingsbeperkingen in uw lichaam. De behandeling wordt met zachte handtechnieken uitgevoerd.

Doordat de beweeglijkheid van het lichaam naar de ‘normale’ staat wordt teruggebracht, kan het zelf-herstellend vermogen van het lichaam weer zijn werking doen. Belangrijk hierbij is dat ook wordt gekeken naar stressfactoren, beweging en voeding.