Skip to content

Nieuwsbrief december 2023

Nieuwsbrief december 2023

Hallo allemaal, 

Via deze nieuwsbrief wil ik jullie op de hoogte stellen van een aantal zaken van het afgelopen jaar en komend jaar. Het is een druk jaar geweest met opleidingen, behandelingen, verbouwingen aan het pand en komend jaar staat er ook veel te veranderen voor mij. 

Studies

Het afgelopen jaar is er voor mijn patiënten voor de schermen niet veel veranderd, maar ik heb niet stil gezeten. 

Na het afronden van de blokken van de opleiding Geïntegreerde Technieken (Methode Frank de Bakker) en de toegepaste kinesiologie van de KPNI, ben ik dit jaar verschillende blokken gaan doen binnen de sport osteopathie. 

Eerst het blok van Osteopaat Danny van der Ven, dat ging over trauma in sport. Een erg interessante methode die mij weer nieuwe tools heeft gegeven om bijvoorbeeld vochtproblemen te behandelen. 

In het tweede blok is een volledig nieuwe behandelmethode de revue gepasseerd: Myoreflex therapie. De docent Dr. Kurt Mosetter ontwikkelde deze methode en haalt er ontzettend mooie resultaten mee. Een zeer interessant blok waarin ik me nog zeker meer wil gaan verdiepen. 

Het derde blok van Rick Hoste kwam het thema hardlopen aan de orde. Belangrijk in bijna elke sport dus ook dit was weer een zeer interessant blok. 

Op dit moment ben ik weer gestart met de praktijkblokken van de methode Geïntegreerde Technieken van Frank de Bakker zodat ik deze nog beter in de vingers krijg en voor volgend jaar staan er nog andere opleidingen in de planning. 

Tarief

Ook ik kan na 5 jaar zonder verandering niet achterblijven in deze tijd dat alles duurder wordt. 

Per 1 januari 2024 zal het tarief van een behandeling €100,- bedragen. 

Dit blijft een vast tarief voor alle behandelingen. 

Komend jaar

Komend jaar neem ik het stokje van hoofdhuurder Sandra (Pedicure 15) over als hoofdhuurder. Dit zal ook wat verandering aan het pand met zich mee brengen en een facelift voor de wachtruimte. Ik hoop dat we hier allemaal geen hinder van zullen ondervinden, maar mocht dit wel het geval zijn hoop ik op ieders begrip. 

Ook kampen we in het pand met een vochtprobleem dat te wijten is aan de riolering van de flat die onder ons pand door loopt. Deze moet worden vervangen. Afgelopen jaar is hier mee gestart en is de helft gedaan. Dit gaf veel overlast en hierdoor heb ik een maand op een andere locatie gezeten. Ook komend jaar zal dit de nodige hinder met zich meebrengen maar omdat er nu meer inzicht is hopen we dat het met een paar weken klaar is. Voor de patiënten die in de betreffende week een afspraak hebben wordt een goede en tijdige oplossing gezocht zodat de afspraak gewoon door kan gaan. 

Ruimte te huur

Vanwege mijn komende functie als hoofdhuurder ben ik ook verantwoordelijk voor de verhuur van de overige ruimtes. Ben je dus zelf op zoek naar een bedrijfsruimte of kantoorruimte, of weet je iemand die dat zoekt, neem dan even contact met mij op via info@osteopathiemaes.nl

De 2 kleine ruimtes zijn ongeveer 16m2; De grote ruimte is 25m2. De kleine kamers zijn per direct beschikbaar, de grote per 1 maart 2024.

Rest mij verder niets dan jullie allemaal te bedanken voor het vertrouwen dat ik afgelopen jaar gekregen heb. 

Hele fijne feestdagen alvast, maak er een mooie decembermaand van met je dierbaren. En ik hoop een goede gezondheid voor iedereen in 2024!

Jan Maes

Ps. Op zoek naar een nieuwe verzekering voor komend jaar? Via onderstaande link kun je zien wat de verzekeraar per pakket vergoed voor osteopathie.
https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/osteopathie