Skip to content

Uw osteopaat

Jan Maes

Mijn naam is Jan Maes; ik ben geregistreerd osteopaat D.O.-MRO uit Breda. Na mijn havodiploma ben ik begonnen met de Sportacademie aan de Haagse Hogeschool. Vanwege een slepende rugblessure was ik genoodzaakt daar voortijdig mee te stoppen. Doordat ik voor mijn rug een lang traject bij de fysiotherapeut heb gevolgd, was mijn interesse in het vak snel gewekt. Het werken met mensen en het kunnen helpen bij fysieke ongemakken heeft mij gemotiveerd om zelf te starten met de opleiding fysiotherapie aan THIM Hogeschool voor Fysiotherapie. In 2010 heb ik deze opleiding afgerond en kon mijn carrière als fysiotherapeut beginnen.

Tijdens mijn werk als fysiotherapeut viel het me vooral op, dat veel mensen eigenlijk vaste klanten waren, die een paar keer per jaar langs kwamen om behandeld te worden voor dezelfde kwetsuren. Een blijvende oplossing kon vaak niet geboden worden en voor mijn gevoel was ik bezig met het bestrijden van symptomen, in plaats van het aanpakken van de oorzaak van het probleem. Toen ik op zoek ging naar een oplossing, werd mijn interesse gewekt voor osteopathie.

Na 5 jaar studie aan The International Academy of Osteopathy (IAO), gevolgd door het afsluitend examen, ben ik osteopaat en kan ik mijn patiënten de oplossingsgerichte behandeling geven waarnaar ik op zoek was.

Cursussen/opleidingen:

  • Thim hogeschool voor Fysiotherapie
  • IAO International Academy of Osteopathy
  • Osteopathie bij kinderen volgens de methode van geïntegreerde technieken (Frank de Bakker)
  • Osteopathie volgens de methode van geïntegreerde technieken (Frank de Bakker)
  • Toegepaste Kinesiologie (methode KPNI)
  • Sport Osteopathie (Panta Rhei)